dimecres, 25 de novembre del 2015

El rei Artús


La llegenda 


Artús era fill d'Uther i Lady Igraine. en només néixer el seu pare el va lliurar al mag Merlí amb la finalitat de que li dones una educació, i Merlí el va cedir al sir Hector, qui el va cuidar i és va fer càrrec com a pare fins que Artús és va fer gran. 
Artús quan és va fer gran  va arrencar Excalibur de la pedra així doncs convertint-se en el nou rei d'Anglaterra, d'aquesta manera és va guanyar el respecte de tot el poble. Va formar Camelot i és va casar amb la seva amada Ginebra, qui més tard l'enganyara amb el seu millor amic, i amb un dels millors cavallers, Lancelot.
Artús cau en una malaltïa durant molt de temps, durant aquest temps Morgana i ell han tingut un fill, Mordedf, fruit d'un encanteri provocat per Morgana.
Els seus cavallers van en busca de San Greal i el cavaller Perceval el troba li porta i això fa que Artús és recuperi d'aquesta maleltía.
Al cap de poc hi ha una batalla i el Rei lluita contra el seu fill, Morded, qui mor i deixa al rei al ferit. 
Al cap de poc el rei mor.


Armadura del rei Artús obra de l'escultor Peter Vischer



Altres personatges


Merlí 

Merlí és el nom d'un mag que acompanya en algunes llegendes al rei Artús, té el do de la profecia.


Merlí instruint un jove Artús en un gravat de Gustvae Doré

Lancelot


És un dels cavallers de la taula rodona, és el cavaller amb qui Artús té la seva màxima confiança.
Lancelot té relacions amb la reina Ginebra i traïes a Artús


La darrera trobada de Lancelot i Ginebra davant la tomba d'Artús segons Dante Gabriel Roassetti

Ginebra 

La reina Ginebra és l'esposa del rei Artús. Ginebra manté una relació d'adulteri amb el cavaller de la taula rodona Lancelot.


Ginebra
Morgana 

Morgana és un personatge de la mitologia celta, també coneguda coma a fada Morgana. És la germana de Merlí, Morgana fa un encanteri a Artús i fruit d'ells dos neix Morded.
Morgana

Morded

Fill d'Artús i Morgana, fruit d'un encanteri fet per Morgana, és conegut com un traïdor que lluita contra el rei Artús, el seu pare, en la que ell va morir i Artújs va quedar mal ferit.



Morded







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada