dimecres, 7 d’octubre del 2015

 L'arca de Noè



Quan la humanitat comença a créixer, Déu se'n penedeix d'haver creat els homes en veure la malícia i la corrupció i la violència que i creixia en ells, i decideix exterminar-los. Déu mira a Noè i el veu bondadós, un home just, i l'adverteix que es salvi amb la seva família.
Noè, tal com Déu li ordena, construeix una arca de fusta.
Déu li diu a Noè que se'n porti amb ell a la seva esposa, els seus tres fills i les seves nores. També Noè a d'entrar a l'embarcació set parelles de cada espècie d'ocells, perquè se'n conservi l'espècie a la terra. Administra i emmagatzema el menjar necessari.
El diluvi comença el dia disset del mes segon, quan Noè té 600 anys, i dura quaranta dies i quaranta nits, fins a inundar tot el món i fer morir totes les espècies vives, només sobreviuen Noè i els qui eren amb ell a l'arca.
La fi del diluvi es produeix, quan Déu fa passar un vent per la terra, i el nivell de les aigües comença a minvar.
Mentre dura la retirada de les aigües, l'arca navega dos-cents dies més fins arribar sobre el mont Ararat ( És una Muntanya de Turquia, situada a 5,166 metres d'altitud).
Noè envia un corb i un colom per veure si ja ha baixat el nivell de l'aigua i poden sortir de l'arca. Al tercer intent, un colom porta una fulla d'olivera acabada d'arrencar, indicant que ja hi ha terra seca als voltants.

Representació de l'Arca de Noè

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada