dimecres, 7 d’octubre del 2015

Literatura Grega


La primera literatura grega està composta de llegendes i mites, que es transmetien de forma oral. Molts d'ells s'han perdut amb el pas del temps.

Literatura grega antiga

Poesia èpica

Les primeres obres destacables, són els dos poemes èpics d'Homer, La Ilíada i l'Odissea. En aquets podemes es narren episodis de la Guerra de Troia i la tornada dels herois a casa. 

Poesia lírica

Els autors més destacats de la poesia lírica són Safo de Lesbos(S.VII-VI a.C) i Anacreont (S.VI-V a.C). 
Part de la poesia estava destinada a ser cantada a festivals i concursos.

Poesia dramàtica 

A Grècia van sorgir dos grans gèneres teatrals, que són la tragèdia i la comèdia. Els tragics més destacats són Èsquil, Sòfocles i Eurípides. I el més destecat de la comèdia va ser Aristòfanes.

Prosa

El gènere per excel·lència va ser la història amb Heròdot i Tucídides, que es centren en el període de conflicte entre Grècia i Pèrsia.
La faula va ser un gènere breu que buscava el recolzament moral a través de narracions on els protagonistes sovint eren animals. El principal impulsor va ser Isop.
L'oratòria va lligar-se a la democràcia atenenca, on els discursos polítics servien per persuadir els partidaris i ridiculitzar els adversaris. L'orador més important va ser Demòstenes.
La filosofia també té un caràcter literari, els filòsofs més destacats són Plató i Aristòtil. Aquets dos pensadors són dos pols oposats, idealisme i realisme.
   








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada